Genom fortsatt användning av denna webbplats godkänner du vår användning av cookies som beskrivs i vår cookie policy.

Historia

Selectamark Security Systems plc grundades 1971 och är en internationellt respekterad leverantör av produkter för uppmärkning av inventarier, märkning av egendom - MärkDNA, och tillhandahåller också en säker onlinedatabas för registrering.

Företaget samarbetar med polis och brottsbekämpande myndigheter såväl i Storbritannien som internationellt och tillhandahåller säkerhetsprodukter, tjänster och rådgivning till insatser vad gäller storskaliga initiativ för att märka egendom och förebygga brott.

Företaget är verksamt under följande varumärken:

•    SelectaDNA - världsledande inom kriminalteknisk märkning med en patenterad produktportfölj inom syntetiskt DNA;
•    SelectaMARK – väletablerad kemisk lösning inom etsning för att skydda hem, företag, statliga myndigheter och utbildningsinstitutioner från stöld och inbrott;
•    SelectaLABEL - en av Storbritanniens ledande leverantörer av säkerhetsetiketter för bland annat inventarier; och 
•    BikeRegister - Storbritanniens nationella databas för cyklar

SelectaDNA utvecklades 2004 som ett alternativ till Selectamarks globalt erkända sortiment av stencil och kemisk etsning för att märkaav egendom. Genom att införliva den senaste DNA-tekniken har SelectaDNA blivit ett internationellt erkänt varumärke för kriminalteknisk märkning. Mer än 93% av Storbritanniens polismyndigheter använder SelectaDNA för att avskräcka från brott, begränsa inbrott och andra stölder.

Företaget är certifierat enligt ISO 9001: 2008, det internationellt erkända kvalitetsledningssystemet, och produkter och tjänster håller högsta kvalitet för att även uppfylla de krav som fastställts av The Loss Prevention Certificate Board ("LPCB"), Thatcham QA och ACPO CPI’s Secured by Design.

Selectamark strävar efter att leverera online-databaser i världsklass för registrering av föremål i en rad branscher; från kritisk infrastruktur till cykling. I detta avseende är företaget unikt i det att man innehar den allra senaste LPS1224:Issue3 för sin säkra onlinedatabas Secure Asset Register. Bolaget är även certifierat BSI enligt ISO 27001:2005 vilket visa engagemanget för bästa praxis i internationellt erkända system för hantering av informationssäkerhet.

Selectamark har också åtagit sig att vara miljömedvetet och som ett resultat följer de system som föreskrivs i ISO 14001: 2004 och strävan efter att minimera sin påverkan på miljön så mycket som möjligt.

Selectamark är medlem i British Security Industry Association ("BSIA"), Bank Note Watch och handelsorganisationen för Rymd, Försvar och Säkerhet (Aerospace, Defence and Security trade body ADS) och tar även en aktiv roll i ett antal kommittéer.