Genom fortsatt användning av denna webbplats godkänner du vår användning av cookies som beskrivs i vår cookie policy.

Om oss

Vindico är svenska representanter för SelectaDNA

Vindico är svenska representanter för SelectaDNA som tillverkas av Selectamark plc. i Storbritannien.

Selectamark Security Systems plc har legat i framkant när det gäller att tillhandahålla världsledande produkter inom MärkDNA sedan 1985. Sedan dess har Selectamark hjälpt husägare, företag, kommuner och skolor att skydda sin egendom genom att stöldskyddsmärka mer än 30 miljoner värdefulla föremål med MärkDNA. Selectamark är baserat i Kent, i utkanten av London, och betjänar kunder både direkt och genom ett växande nätverk av brittiska och internationella återförsäljare.

SelectaDNA är det första verkliga säkerhetssystemet baserat på DNA inom egendomsmärkning och har visat sig begränsa stölder och tillgrepp med upp till 85%. SelectaDNA används för närvarande av 75% av Storbritanniens polismyndigheter.

Global närvaro

Selectamarks system inom MärkDNA är patenterade och distribueras över hela världen. Selectamark har nu ett nätverk av återförsäljare som säljer SelecaDNA i över 30 länder.

Den brittiska polisens användning av SelectaDNA i kampanjer för att minska inbrott har gett polisen i andra länder, till exempel Nederländerna, Sverige och Nya Zeeland, beprövade modeller för att minska och upptäcka brott.

Genom SelectaDNAs globala närvaro och återförsäljares utbildning av sina egna lokala polisstyrkor i att upptäcka och identifiera SelectaDNA kan du vara säker på det fortfarande finns en chans att märkt stöldgods som förs till ett annat land kan kopplas tillbaka till dig när det återfinns. Den säkra databasen SelectaDNA Secure Asset Register är tillgänglig globalt för att ytterligare hjälpa utländska polisstyrkor att identifiera att en märkning härstammar från ett visst land.

Rekommenderas av försäkringsbolag

Varje år kostar stölder och inbrott samhället miljoner kronor. Stöldskyddsmärkning är ett enkelt, billigt och mycket effektivt avskräckningemedel mot stölder. Egendom som är märkt med MärkDNA är av lågt intresse för tjuvar eftersom de vet att DNA länkar dem till ett brott och att föremålet blir nästan omöjligt att sälja vidare. Dessutom är stöldskyddsmärkningen lätt att identifiera för polisen vilket ger mycket goda chanser till att stulen egendom kan återlämnas till sin ägare. SelectaDNA är perfekt för användning på i princip alla typer av värdeföremål såsom bärbara datorer, bilar, motorcyklar, maskiner, verktyg, båtar etc.

Många försäkringsbolag rekommenderar aktivt MärkDNA till sina försäkringstagare. Vissa försäkringsbolag ställer även märkning med MärkDNA som villkor för försäkringar. MärkDNA utgör också en stor del av det brottsförebyggande arbete som poliser genomför.