Genom fortsatt användning av denna webbplats godkänner du vår användning av cookies som beskrivs i vår cookie policy.

Spårbara vätskor

Under den senaste tiden har vissa polismyndigheter har börjat använda termen spårbara vätskor när de hänvisar till kriminaltekniska märkprodukter.

SelectaDNAs spårbara vätskor innehåller en UV-fluorescens och en unik DNA-kod, samt i vissa produkter även tusentals mikropunkter. Detta gör märkningen lätt att upptäcka för polisen som också kan spåra det märkta föremålet tillbaka till dess rättmätiga ägare samtidigt som det ger polisen nödvändiga bevis för att fälla gärningspersonen. 

SelectaDNA erbjuder en rad spårbara vätskor; inklusive Spray, Gel och Grease. De kan användas för att märka värdefulla föremål i hem eller företag, metaller utomhus samt för att märka brottslingar.

Våra märksatser använder en kombintion av en unik DNA-kod och mikropunkter. Tillsammans med tillgången till vår säkra databas online blir det möjligt för polisen att omedelbart identifiera egendomen som stulen och att ta reda på vem den tillhör. Detta fungerar också som konkreta bevis för att säkra en fällande dom.

SelectaDNA Spray, SelectaDNA Grease och Gel möjliggör för polisen att samla spår från misstänkta brottslingars hud, hår och kläder och skicka iväg de på en kriminalteknisk DNA-analys. SelectaDNA, som är osynlig och ofarlig, kan finnas kvar i fibrer och hudveck på kriminella i många veckor vilket ger polisen de bevis som behövs för att koppla en brottsling till en specifik brottsplats.

Den största fördelen med att använda SelectaDNA är den skrämselfaktor som produkterna medför. Brottslingar vet om effektiviteten i våra produkter och håller sig borta när de ser våra varningsskyltar. Den avskräckande effekten är stark nog att ha minskat inbrott med upp till 83% i områden där SelectaDNA har använts.

Om du vill ha hjälp att skydda dig, öka säkerheten och minska brottsligheten kontakta oss på 010-209 05 20

SelectaDNA rekommenderas av Association of Chief Police Officers ("ACPO") via Secured by Design.