Genom fortsatt användning av denna webbplats godkänner du vår användning av cookies som beskrivs i vår cookie policy.

MärkDNA

Att märka din egendom med MärkDNA är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att skydda dina ägodelar.

Till att börja med så minskar MärkDNA inbrottstjuvarnas intresse för märkta föremål eftersom det varnar andra att föremålet är stulet. Detta gör det mycket svårare att sälja vidare märkta föremål. Den andra stora fördelen med MärkDNA är att det gör det möjligt för polisen att spåra och återlämna stulen egendom.

Det finns två huvudtyper av egendomsmärkning: den första är känd som permanent märkning, när man etsar in gatunummer och postnummer i föremålet eller kund- och telefonnummer till en godkänd databas.

Osynlig märkning är den andra metoden för märkning av egendom. Detta är metoden för antikviteter eller egendom som förlorar i värde om det förstörs med permanent märkning. De flesta, om inte alla polismyndigheter, kontrollerar stulen egendom med en UV-lampa efter en eventuell märkning. Förr i tiden använde många människor UV-pennor som ett billigt sätt att märka egendom, men det är viktigt att komma ihåg att märkningen från en UV-penna bleknar och måste förnyas regelbundet. Nu finns det ett mer sofistikerat sätt att osynligt märka egendom - MärkDNA.

Även om MärkDNA är nästan osynligt för blotta ögat fungerar denna typ av märkning mycket avskräckande på inbrottstjuvar. Dock måste man komplettera märkningen med varnings- och fönsterdekaler samt skyltar för att låta tjuvar vet att "egendom i detta hem/företag är märkt".

När det gäller att avgöra vilka föremål som ska märkas bör man försöka märka allt som man inte vill ska stjälas. Det är även värt att upprätta en inventarielista eller förteckning över alla värdefulla föremål som man märker, speciellt om man använder en osynlig märkning.

Visa vårt urval av produkter för DNA-märkning