Genom fortsatt användning av denna webbplats godkänner du vår användning av cookies som beskrivs i vår cookie policy.

Skydd av värdeföremål

Alla har tillgångar som behöver skyddas - från hushållsartiklar såsom TV, smycken och antikviteter till kontorsutrustning inklusive datorer och bärbara datorer. Det finns en mängd olika typer av värdeföremål som behöver skyddas från stöld.

Vidta åtgärder mot stölder

SelectaDNA är ett kriminaltekniskt märksystem som säljs i märksatser för privat och kommersiellt bruk. Varje märksats med SelectaDNA innehåller en unik DNA-kod och kan lätt appliceras på alla typer av värdeföremål. Märksatsen innehåller också tusentals unika mikropunkter vilket gör att polisen har två sätt att identifiera märkta föremål. Om föremålet skulle stjälas och senare hittas kan polisen inte bara koppla det till brottsplatsen och öka chansen för en fällande dom mot förövaren, utan också återlämna föremålet till ägaren.

SelectaDNA används inte bara av 1000-tals hushåll i ca 37 länder för att förebygga och förhindra inbrott, utan även av många skolor, sjukhus och företag som äger dyr och viktig utrustning.

Featured Skydd av värdeföremål image

FALLSTUDIE BOSTADSINBROTT

83% reduktion av inbrott

Den lokala närpolisen levererade inte bara märksatserna på de gator som identifierats för projektet, de hjälpte också invånarna att märka sina värdeföremål med SelectaDNA. Polisinspektör Parkin: "Lokala invånare har välkomnat systemet som ett sätt att förbättra det område de bor i. Att våra poliser har varit mer synliga på gatorna eftersom de har gått från dörr till dörr och erbjudit brottsförebyggande råd såväl som tips på hur man märker värdefulla föremål har hjälpt invånarna att lära känna sina närpoliser och har ingjutit en känsla av förtroende." Han säger vidare att: "Vi är mycket nöjda med de senaste resultaten av systemet. En minskning med 83 % av inbrott med hjälp SelectaDNA har mer än väl överträffat förväntningarna på projektet i The Fairway.”

FALLSTUDIE FÖRETAG

Noll inbrott på GSK

Läkemedelsjätten GlaxoSmithKline (GSK) har använt SelectaDNA för att märka all ny elektronisk utrustning i sina lokaler i västra London. Två år efter införandet av SelectaDNA har GlaxoSmithKline rapporterat NOLL inbrott. Företaget använder SelectaDNA för att märka alla sina nya laptops och projektorer på tre viktiga kontor. GSK:s säkerhetschef förser IT-personalen direkt med märksatser så att de kan märka utrustningen samtidigt som de installerar den. Han är också imponerad av det faktum att ifall ett märkt föremål blir stulet och hamnar till försäljning på nätet eller i en second hand-butik så är det möjligt för polisen att analysera föremålet och med 100 % säkerhet säga var det ursprungligen kommer ifrån.

FALLSTUDIE SKOLA

Inbrottsfri zon på "Superskolan"

Sex månader efter öppnandet av den nya "Superskolan" i Wirral, som har märkt upp all sin dyrbara IKT-utrustning (informations- och kommunikationsteknik) med SelectaDNA, har man rapporterat NOLL stölder och inbrott. Innan det nybyggda £25 miljoners Woodchurch High School öppnades för första gången i september 2010 märktes hela skolans toppmoderna IT-utrustning, inklusive bärbara datorer och annan elektronisk utrustning, med SelectaDNA. En talesman från Wirrals kommunfullmäktige sa att de letade efter en produkt som inte bara skulle stoppa stölder utan också hindra inbrottstjuvar från att försöka stjäla utrustningen från början. Woodchurch High School är bara en av många skolor i hela Storbritannien som med hjälp av kriminalteknisk märkning motverkar stölder och skyddar tillgångar. Alla 300 skolor i Oxfordshire-området skyddas av SelectaDNA, liksom alla skolor i London Borough of Havering, och mer än 170 skolor i Dorset.

FALLSTUDIE SJUKHUS

Hålla reda på medicinsk utrustning

Tusentals föremål av medicinsk utrustning på ett sjukhus i London har märkts med SelectaDNA för att förbättra effektiviteten och motverka stölder. Mer än 20 000 medicinska artiklar som tillhör en av de största NHS-stiftelserna (National Health Service) i Storbritannien har märkts med SelectaDNA. Märkningen är en del i ett pågående initiativ för att förbättra hanteringen av utrustning och förebygga samt förhindra stöld. University College London Hospitals NHS Foundation Trust (UCLH) har infört en ny policy för hanteringen av upphandlingar och omhändertaganden av medicinsk utrustning. Genom märkningen med SelectaDNA kan all medicinsk utrustning och föremål som datorer, bärbara datorer, bildskärmar och skrivare återfås om de förloras eller stjäls. Stiftelsens huvudansvarige för klinisk teknik bekräftar att SelectaDNA används för att märka varje enskilt medicinsk objekt, oavsett värde.

 

Relaterade produkter

SelectaDNA Stöldskyddsmärkning för 100 föremål

SelectaDNA Stöldskyddsmärkning för 100 föremål

Ett kriminaltekniskt märkningskit designat för småföretag, mindre skolor, universitet och andra verksamheter. Märker och skyddar minst 100 ägodelar.

SelectaDNA Stöldskyddsmärkning för 500 föremål

SelectaDNA Stöldskyddsmärkning för 500 föremål

Ett kriminaltekniskt märkningskit designat för mellanstora företag, skolor, universitet och andra verksamheter. Märker och skyddar minst 500 ägodelar.

SelectaDNA Stöldskyddsmärkning för 1000 föremål

SelectaDNA Stöldskyddsmärkning för 1000 föremål

Ett kriminaltekniskt märkningskit designat för större företag, skolor, universitet och andra verksamheter. Märker och skyddar minst 1000 ägodelar.