Genom fortsatt användning av denna webbplats godkänner du vår användning av cookies som beskrivs i vår cookie policy.

PAS 820

SelectaDNA testades enligt BSI PAS 820: 2012 och uppnådde högsta tillgängliga betyg - Grade A external. Vad innebär detta för dig?

PAS 820

I huvudsak betyder det att du kan använda dina produkter från SelectaDNA med fullt förtroende för att den kriminaltekniska koden i produkten har en hållbarhet som skyddar din egendom under lång tid. Vi inser att våra produkter används i en rad olika miljöer och ofta kommer att utsättas för väder och vind - de måste därför vara tuffa nog att överleva dessa element. Detta är inte bara en fråga om bekvämlighet för kunden utan också avgörande när det kommer till polisens insamling av bevis.

PAS (Publicly Available Specification) 820: 2012 utvecklades av säkerhetsbranschen och BSI (British Standards Institution) som ett sätt att hjälpa köpare att bedöma under hur lång tid en kriminalteknisk kod fortsätter att kunna identifieras när den utsätts för väderpåverkan. Specifikt gäller detta en kombination av UV-ljus och vatten för att simulera långvarig exponering för sol och regn.

Efter omfattande tester i ett certifierat laboratorium fick SelectaDNA högsta betyg - Grade A External - vilket betyder att de unika DNA-koderna i våra produkter klarar sig utomhus i minst 5 år. Detta är den högsta standarden i branschen och visar att våra produkter är så robusta som möjligt.

Om du vill ha mer information om PAS 820 och vad det innebär för dig, klicka här. Om du vill veta mer om de standarder som SelectaDNA uppfyller, klicka här.