Genom fortsatt användning av denna webbplats godkänner du vår användning av cookies som beskrivs i vår cookie policy.

Rån- och inbrottsskydd för företag

Featured Rån- och inbrottsskydd för företag image

Använd och betrodd av ledande företag över hela världen

Modern DNA-teknik har gjort det möjligt att förebygga rån och inbrott. SelectaDNA Spray ger banker, stormarknader, bensinstationer, juvelerar- och närbutiker ett beprövat system för att skydda sig från rån och inbrott.

SelectaDNA Spray kan kopplas till en panikknapp och/eller till ett befintligt inbrottslarm. När systemet aktiveras via larmet märks gärningsmännen med en aerosol som innehåller en UV-fluorescens samt ett syntetiskt DNA med en unik kod för varje lokal. På detta sätt länkas flyende brottslingar till brottsplatsen.

När spår av SelectaDNA Spray upptäcks vid en scanning med UV-lampa kan polisen ta från hud-, hår- och klädprover från den misstänkte och skicka dessa på en kriminalteknisk analys. Aerosolsprayen är osynlig och ofarlig men finns kvar i klädfibrer och hudveck på den misstänkte i många veckor.

Genom att sätta upp skyltar som varnar för att SelectaDNA Spray är installerat i lokalen blir denna omedelbart ett oattraktivt mål eftersom brottslingar är rädda för DNA - de vet att DNA kopplar dem till brott de begår. Det är inte ovanligt att brott utrotas helt efter att SelectaDNA Spraysystem har installerats.

SelectaDNA är ett kriminaltekniskt spraysystem som är kostnadseffektivt, enkelt att installera och som kan användas i en mängd olika applikationer. Det erbjuder en mycket påtaglig fördel som inbrottslarm ensamt inte kan leverera och som sådant måste det rekommenderas.

Benchmark Magazine

FALLSTUDIE JUVELERARBUTIK

Ingen belöning för juveltjuvar

Juvelerbutiker i Darwen, East Lancashire, som regelbundet blev måltavlor för rånare skyddas nu av SelectaDNA Spray tack vare Lancashire Partnership Against Crime. Lokal polis har lovordat den avskräckande effekt som SelectaDNA Spray har och säger att den får kriminella att tänka om innan dem begår brott. Det har inte skett några inbrott eller inbrottsförsök sedan systemen installerades i maj 2010.

FALLSTUDIE BANK

Bank of New Zealand väljer DNA-Skydd

SelectaDNA Spray har installerats i alla 181 bankkontor som tillhör Bank of New Zeeland (BNZ) och sedan installationsprogrammet slutfördes i mars 2010 har det ännu inte förekommit några rån mot BNZ. SelectaDNA Spray har visat sig vara ett kostnadseffektivt system, inte bara i installationen av det, utan också i service och hanteringen av systemet. Den avskräckande effekten på rånare var en särskilt viktig aspekt för banken när man bedömde säkerheten för dess personal och kunder – enligt säkerhetschefen på BNZ finns det ingenting liknande på marknaden.

FALLSTUDIE APOTEK

Brott i detaljhandeln minskas till noll

En ledande engelsk apotekskedja har i en av sina butiker i Glasgow under mer än sex månader framgångsrikt skyddat sitt värdefulla lager efter att ha installerat SelectaDNA Spray. Butiken hade tidigare haft inbrott sex gånger under en månad, med skador som följd vid varje tillfälle. Sedan installationen av SelectaDNA Spray har det inte rapporterats några inbrott. SelectaDNA Spray ger butiksägare och detaljhandlare i dessa utsatta områden extra skydd och sinnesfrid.

FALLSTUDIE RESTAURANG

McDonalds höjer säkerheten

Restaurangkedjan McDonalds använder SelectaDNA Spray för att undvika rån. Systemet har integrerats i befintliga säkerhetssystem på McDonalds restauranger i Nederländerna och Australien. Enligt en talesperson för McDonalds så representerar SelectaDNA Spray det allra senaste inom säkerhetsteknik och berättar att den redan har visat sig ha en mycket effektiv avskräckande effekt mot rån.